Karlovački cener sve popularniji

Utrka Karlovački cener održava se peti put u Karlovcu te na neki način slavi mali jubilej. Organizatori su karlovački Atletski klubovi maraton 2000 i KA-TIM te Društvo Naša djeca, a rezultat je truda brojnih volontera. Sudionicima i promatračima predstavlja jedinstven doživljaj.

Završile su prijave na 5.VIP karlovački cener koji će se održati 9. lipnja. Prijavilo se 1411 trkača što je gotovo dvostruko više nego prošle godine. Najviše ih je iz Hrvatske, a puno ih je i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

Predviđene su dvije utrke na 10 kilometara sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Elitna utrka, s oko 80 najbržih trkačica i trkača, startat će u 19 sati, a glavna utrka za sve ostale starta u 20 sati.

Uz ove utrke održat će se i dječje utrke, ali dan ranije, 8. lipnja, u 18 i 30 sa startom i ciljem na istom mjestu, a prijave se mogu obaviti neposredno prije utrke.

Ove godine organizatori najavljuju i dosta novosti za sudionike. “Utrka je sve popularnija, a kako je prošle godine na njoj postavljen cestovni rekord Hrvatske na 10 kilometara, ona je izazov za sve odlične trkače. Očekuju se prvaci Hrvatske, rekorderi u različitim kategorijama što će biti zanimljivo vidjeti”, ističe Goran Majetić, jedan od organiziatora i sudionika utrke.