Boljar odgovorio na kritike i prozvao konkurenciju za nepoznavanje materije

Umjesto na plakate, HSS-ov kandidat za gradonačelnika Duge Rese i dosadašnji v.d. gradonačelnika Tomislav Boljar odlučio je 5.000 kuna utrošiti za donaciju sportske opreme dugoreškim školama i vrtićima. Šest dana uoči drugog kruga, Boljar je ujedno prozvao konkurenciju zbog, kako kaže, apsolutnog nepoznavanja i nesnalaženja po pitanju nadležnosti gradske, županijske i državne vlasti.

One koji kritiziraju dosadašnji rad Grada Duge Rese, još uvijek aktualni v.d. gradonačelnika te kandidat za ovu funkciju Tomislav Boljar poziva da se drže istine, činjenica i argumenata. “Nevjerojatno je, recimo, da se ovih dana kroz medije provlači da Grad Duga Resa nema projekata, da nije izvukao novac. Spominju se neki drugi gradovi, konkretno Ozalj, ali dok je Ozalj unatrag nekoliko godina izvukao 1,2 milijuna kuna, mi smo sami izvukli 2 milijuna i još toliko preko partnera, znači 3 puta više. Spominje se da treba aplicirati projekte. Mi već u ovom trenutku, već sada na ocjenjivanju imamo projekte vrijedne 6,8 milijuna kuna, a ako računamo i aglomeraciju koja je vrijedna 17 milijuna kuna, onda pričamo o projektima ukupne vrijednosti više od 23 milijuna kuna. Dakle, to je apsolutno nepoznavanje materije”, poručuje Boljar.

Boljar je komentirao i kritike vezane uz izlazak iz Razvojne agencije Karlovačke županije Karla.

“Da, izašli smo iz Karle. To je bilo na inicijativu Gradskog vijeća i gradskih vijećnika, i nevjerojatno je da oni koji su to predlagali i podržavali sada imaju amneziju i pričaju bajke da smo izašli jer sam ja to htio i odlučio”.

Boljar je ujedno s medijima podijelio informaciju da je uoči drugog kruga izbora umjesto na plakate novac odlučio uložiti u – najmlađe Dugorešane. Za dugoreške osnovne i područne škole i vrtiće nabavio je lopte u vrijednosti 5.000 kuna. Njegov rad, smatra, Dugorešanima je ionako već dobro poznat, stoga očekuje pobjedu u drugom krugu izbora za gradonačelnika.