Karlovačka Reta ima novu investiciju vrijednu 42 milijuna kuna

Karlovačka Reta od 15. će lipnja useliti u novu poslovno – proizvodnu halu u poduzetničkoj zoni na Ilovcu. Investicija je vrijedna 42 milijuna kuna, a velik dio sredstava ostvaren je zahavljujući Europskom novcu, odnosno Fondu za regionalni razvoj.

Unutar proizvodne hale bit će proizvodnja proizvoda od žice te proizvoda za vrata i prozore, kaže direktor Rete Marko Kalčić. U novoj će hali raditi 40-ak ljudi, od čega će ih 20 biti novozaposlenih. Proizvodni prostor nalazi se na 5500 kvadrata. Na ovom projektu radilo se četiri godine, kaže Kalčić i dodaje da je projekt ovisio i o prethodnim akvizicijama tvrtke.

Gradska uprava pratila je ovaj projekt od samog početka sa svom svojom infrastrukturom, kaže pak gradonačelnik Damir Jelić, koji je obišao novi pogon.

Bdjeli smo nad projektom kada je otišao u Zagreb. Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske; u komunikaciji s potpredsjednicom  Martinom Dalić koja nam je bila na usluzi da pratimo ovaj projekt, ne zato što  bi nešto bilo van normi, dapače sasvim suprotno. Bilo nam je jako važno da netko bdije nad njim zbog vremena i tu nam je vrijeme bilo značajno jer nije   jednostavno ući u projekt s neizvjesnošću što će biti sa Europskim fondovima, kazao je Jelić i iskoristio priliku zahvaliti svima koji su sudjelovali na ovom projektu.