Jastrebarsko dobilo dječjeg gradonačelnika i dječje Gradsko vijeće

Tin Petrunić prvi je dječji gradonačelnik Grada Jastrebarskog. Tina je na ovo mjesto izabrao Dječji forum, a izbore za gradonačelnika i Dječje gradsko vijeće organiziralo je Društvo Naša djeca Jastrebarsko. Danas je u Jastrebarskom konstituirano dječje gradsko vijeće koje je održalo i prvu sjednicu.

Dječje gradsko vijeće Grada Jastrebarskog ima 17 članova koji bi se trebali sastajati jednom mjesečno i raspravljati o problemima koji muče njihove vršnjake. Riječ je o učenicima 6. i 7. razreda jaskanske Osnovne škole Ljube Babića, a njihov predsjednik Gradskog vijeća i dječji gradonačelnik je Tin Petrunić. Njegova zamjenica je, također učenica sedmog razreda, Barbara Golub, koja je već upoznata s poslom koji ju čeka u mandatu iduće dvije godine.

Prije konstituiranja Dječjeg gradskog vijeća dječjeg gradonačelnika i njegovu zamjenicu primio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, koji je obećao da će surađivati s Dječjim gradskim vijećem.

Grad je Dječjem gradonačelniku i gradskom vijeću ponudio i prostor tako da će sve sjednice i sastanke moći održavati u Gradskoj upravi.