Organizatori zadovoljni “Aurorom Cantat”, za sljedeću godinu najavljen još veći spektakl

38 zborova s više od tisuću pjevača iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije i Mađarske, nastupilo je prošli vikend na drugom međunarodnom natjecanju zborova “Aurora Cantat” čiji je domaćin bio Karlovac. Domaćini su zadovoljni organizacijom te za sljedeću godinu najavljuju još veći glazbeni spektakl.

U organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Gradskog kazališta “Zorin dom” i PHPD “Zora”, Karlovac je ugostio ukupno tisuću pjevača, članova pjevačkih zborova, na međunarodnom natjecanju “Aurora Cantat”. Natjecali su se u nekoliko kategorija – klasična, duhovna, folklorna i popularna glazba, a birani su i dobitnici posebne dirigentske nagrade te Grand Prixa.

“Dobitnica Velike magrade je maestra Ingrid Haller iz Schola cantorum Rijeka, a posebne dirigentske nagrade osvojili su Ingrid Haller, Marija Bolfan Mihaljević, Alen Mančić, Suzana Štefanić, Marjana Dušević, Tatjana Merkl, Sonja Mezgec, Senka Bašek Šamec, Ivo Lise, Snežana Ponoš, Matej Penko i Antonela Pilić Burić”, ispričala je umjetnička voditeljica PHPD “Zora” Radmila Bocek.

Iako je organizacija bila zahtjevna, domaćini su zadovoljni. Nadaju se da će sljedeće godine manifestacija prerasti u još značajnije međunarodno događanje. PHPD “Zora” naime 2018. godine slavi 160. obljetnicu rada što će obilježiti s četiri koncerta i organizacijom još jednog natjecanja.

Organizatori ujedno zahvaljujuju Glazbenoj školi Karlovac, MIOŠ-u i OŠ Braća Seljan u čijim su prostorijama gosti ovogodišnjeg natjecanja bili smješteni te poručuju kako je ovo događanje dokaz da za Karlovčane, ujedine li snage, ni jedan zadatak nije neostvariv.