U prepunom Šancu otvoren 20. Međunarodni festival folklora

U prepunom karlovačkom Šancu počeo je jubilarni 20. Međunarodni festival folklora koji traje sve do 8. srpnja. Karlovačka publika tako uz domaćina i organizatora Folklorni ansambl ”Matija Gubec”, ima priliku vidjeti folklorne grupe iz Tajvana, Sjevernog Cipra, Rumunjske, Bugarske, Španjolske i Burundija.

Osim što ove godine nastupa najviše skupina, najviše je i sudionika do sada, njih više od 180. Kroz dosadašnjih 19 festivala u našem gradu nastupalo je više od 3.200 sudionika, a članovi FA ”Matija Gubec” utrošili su više od 28.000 sati kako bi sve proteklo u najboljem redu.

– Mislim da su grupe dosta atraktivne i da ćemo ovaj jubilej proslaviti na dostojan način. Ujedno smo i produkcijski narasli pa će festival uistinu biti doživljaj za publiku, kazao je direktor festivala dr. Željko Štajcer.

– Ovo je jedna manifestacija po kojoj je Karlovac sigurno prepoznatljiv. Posebno sam zahvalan svim članovima Matije Gubca, a grad je na MFF ponosan i to ćemo pokazivati podrškom koju smo i do sada pružali, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić koji je imao priliku prvi puta otvoriti i to baš jubilarni Međunarodni festival folklora.

I ove godine festival kao i prijašnjih godina, izlazi iz Karlovca. Tako će već u utorak od 20 sati grupe nastupati u atriju Starog grada Ozlja, u srijedu su u amfiteatru u Dugoj Resi, a u petak u Ogulinu na pozornici Frankopanskog kaštela.

Također, ukoliko večeras niste stigli u Šanac, nastupe izvođača možete pogledati u utorak, srijedu ili četvrtak ispred Zorin doma. U subotu od 10 sati sve grupe učit će Karlovčane svoje tradicijske plesove u glazbenom paviljonu, a navečer je zatvaranje festivala u Šancu.