Veslačima Korane memorijalna utrka i ukupna pobjeda na regati

791

Veslači veslačkog kluba Korana ukupni su pobjednici 64. veslačke regate održane na Kupi. Domaći veslači ostvarili su sedam pobjeda dok su po jednu pobjedu upisali veslači zagrebačke Croatie i ogulinskih Sabljaka. U memorijalnoj utrci seniorskih dvojaca ”Bruno Cetinjanin” u konkurenciji šest posada slavili su opet Karlovčani Dominik Šutalo i Mislav Cindrić.

Na regati je održano 11 utrka, a natjecalo se ukupno 90 veslača iz pet klubova. Uz domaćina Koranu veslali su i članovi ogulinskih Sabljake te zagrebačkih klubova Mladost, Trešnjevka i Croatia, a natjecali su se u svim kategorijama – kadeti A i B, juniori A i B te seniori.

Karlovački veslač Dominik Šutalo uz pobjedu u memorijalnoj utrci, osvojio je i prvo mjesto u utrci 1. skupine seniorskih skifova. Sada se okreće nastupu na Svjetskom prvenstvu za seniore do 23 godina koje će od 17. do 20. srpnja biti u bugarskom Plovdivu.

– Još se uvijek pripremamo. Pripreme su prošle dosta dobro, a dobro izgledaju i brzine pa ćemo vidjeti kako će sve proći. Nadamo se dobrom plasmanu, nemamo velika očekivanja, malo će teže biti doći do medalje, ali s ulaskom u polufinale bih ja bio jako zadovoljan, kazao nam je Šutalo.

Regata je bila prilika i da klub s Kupe krsti novi skif, donaciju karlovačke Lin trgovine.

– To je značajna stvar u poboljšanju uvjeta za rad i za natjecanja jer Šutalo vesla u čamcu koji je 14 godina star. Zaista je bilo vrijeme da dobije novi samac tako da iduće godine od njega očekujemo još bolje rezultate, rekao je trener kluba Zlatko Katušin.