Arbitraža tema ozaljskog Gradskog vijeća – Lipšinić: Pomogli smo koliko smo mogli, ostalo je odluka višeg nivoa

Sanacija ceste, most u Tomašnici, uređenje kupališta i ostala komunalna problematika najvažnije su teme i u novom sazivu ozaljskog Gradskog vijeća. Međutim vijećnike je ovog puta zanimala i odluka Arbitražnog suda koja se jednim dijelom odnosni na područje grada Ozlja. To pitanje potegnula je SDP-ova vijećnica Irena Šimunić koju je zanimalo hoće li i što Grad poduzeti vezano uz odluku da 300 hektara Žumberačkog prostora pripadne susjednoj Sloveniji.

– Je li Vas itko ikada nešto zatražio, kontaktirao, jeste li sudjelovali u pripremnim radnjama i pripremi dokumentacije za taj sud ili ste možda nešto i sami inicirali u vidu suradnje sa županijom ili državom kako bi se taj problem riješio jer za to područje ne možemo reći da je beznačajno, upitala je Šimunić.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić odgovorila je kako je u protekle dvije godine intenzivno surađivala s Ministarstvom uprave.

– Dali smo si truda i pronašli svu moguću dokumentaciju i istraživali kako bismo došli i do dodatnih informacija van onoga što je u pismu Ministarstva traženo. Osobno sam imala nekoliko razgovora s gospodinom koji je bio zadužen za taj predmet, ali sve više od toga nije u nadležnosti Grada, već se čeka odluka s višeg nivoa, odgovorila je Lipšinić.

Vijećnike je zanimala i sanacija ceste prema Donjem Oštrom Vrhu, zatim one od Jaškova do Hrašća te most Tomašnica. Gradonačelnica kaže kako most sigurno ide u realizaciju i čeka se javna nabava, cesta prema Donjem Oštrom Vrhu rješava se u fazama u skladu sa sredstvima, a što se tiče ceste prema Hrašću i ona je kao i prethodna dva projekta ovisna o Županijskoj upravi za ceste gdje se pak čeka izbor novog ravnatelja. No što se kupališta na desnoj obali Kupe ispod Munjare tiče, radovi na uređenju započeli su danas.

– Uređenje kupališta ide po projektu za kojeg imamo građevinsku dozvolu, odvijat će se u etapama koliko budemo imali sredstava. Još jednom ponavljam da nećemo trošiti proračunski novac za one poslove za koje sredstva možemo dobiti na natječajima, dodala je Lipšinić.

Ovu prvu etapu financira Ministarstvo turizma sa 361 tisućom kuna. Kupalište bi trebalo imati novouređene prostore za svlačionice i tuševe, a Grad ga planira registrirati i kao kontinentalnu plažu.