U srijedu akcija Dan ljubaznosti u prometu

Postaja prometne policije Karlovac i ove godine provodi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu. Akcija će biti u srijedu 5. srpnja, a provodi se s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Policija ovu akciju provodi u suradnji s Gradom Karlovcem, a u srijedu će od 9 do 13 sati pripadnici prometne jedinice mladeži na nekoliko frekventnih pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati će biti evidentirani, a metodom slučajnog izbora bit će odabrano 10 vozača kojima će 12. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

– U želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti, poručuju iz policije.