Kosilica za nogometna igrališta za sve

323

Dobar primjer zajedništva unutar lokalne zajednice pruža novi način suradnje između nogometnih klubova s područja grada Jastrebarskog. Zajedničkim sredstvima Zagrebačke županije, Grada i Sportske zajednice kupljena je profesionalna kosilica koju će koristiti svi klubovi. To će im biti od velike koristi jer su troškovi održavanja igrališta veliko financijsko opterećenje.

“Suradnjom do uređenih nogometnih igrališta” naziv je projekta kojim će se dodatno povezati naselja koja se nalaze na području Grada Jastrebarskog i imaju nogometne klubove, igrališta, ali i probleme s održavanjem.

Radi se o kosilici marke John Deree, vrijednoj oko 32 tisuće kuna. 15 tisuća kuna je dao Grad Jastrebarsko, jednako toliko je ostvareno preko županijskog natječaja, a ostalo je sufinancirano iz Sportske zajednice.

Trenutno će kosilicu koristiti pet klubova, tu su i dva veća NK Vinogradar i NK Jaska, čiji tereni uvijek trebaju biti u top formi, a ovo je pomoć manjim klubovima koji si to ne mogu financijski osigurati. Kosilica će biti na raspolaganju svima tko god će trebati, istaknuo je Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.