ArtiKa i KAbina oživjele Stari plac

198

Čak i najveći zagovaratelji teze da Karlovcu nedostaje kulture i zabave, sinoć su demantirani. U samo jednoj večeri u središtu grada održana su četiri zanimljiva događanja. Što se sve događalo provjerila je naša ekipa. Prva stanica bio je Stari plac.

U takozvanom dnevnom boravku na otvorenom koji je uređen na Starom placu započeo je Festival dobre zabave ArtiKA, a za program su zaslužne udruge Carpe diem i Izvan fokusa. U sklopu festivala održana je i ljetna KAbina. Na inače uglavnom praznom središnjem karlovačkom trgu jučer je tako vladala posve drugačija atmosfera. Da bi se dobio ovako živopisan izgled mjesta događaja, radilo se danima.

Sve je osmišljeno s ciljem oživljavanja ovog prostora, nekadašnjeg placa koji Karlovčanima danas služi kao besplatno parkiralište. U sklopu 11. Artike postavljeno je nekoliko izložbi, a tijekom sljedeća tri dana nastupit će niz umjetnika.

Prilika je ovo ujedno građanima da svom gradu zažele rođendansku želju, a na sam dan grada 13. srpnja sve će čestitke pričvršćene za balone biti puštene u zrak nad središnjim karlovačkim trgom.