Koncert pijanista na otvorenom okupio mnoštvo Karlovčana

149

Publika sklonija klasici sinoć je uživala na Promenadi. U Glazbenom paviljonu nastupili su sudionici ovogodišnjeg Karlovac Piano Festivala, učenici i profesori Glazbene škole, a zvijezde večeri bila su braća Viktor i Silvije Vidović.

Karlovac je ove godine po peti puta domaćin Piano Festivala, a po četvrti puta u sklopu festivala održava se i međunarodno klavirsko natjecanje na koji stižu mladi pijanisti iz cijelog svijeta. Sudionici festivala, ali i profesori i učenici Glazbene škole Karlovac, sinoć su po prvi puta održali koncert na otvorenom. Na klupicama oko Glazbenog paviljona skupilo se mnoštvo građana, a najveći pljesak dobila su braća Vidović koji su zajedničkim nastupom zatvorila koncert.

Zanimljivo je da su izvođači program izveli na milijun kuna vrijednom koncertnom klaviru koji je posebno za ovu priliku samo na jedan dan iz Beča dopremljen u Karlovac.

U izvedbama vrsnih svjetskih pijanista Karlovčani imaju priliku uživati sve do 16. srpnja. U subotu slijedi finale međunarodnog pijanističkog natjecanja u Gradskom kazalištu Zorin dom, a sve završava u nedjelju u Glazbenoj školi koncertom aktivnih sudionika Piano festivala.