Belminu je potrebna nova kupaonica da bi mogao odrađivati potrebnu terapiju

1,465

Belmin Jašarević iz Široke Rijeke napunit će 18 godina u studenom ove godine. Za razliku od većine svojih vršnjaka Belmin će rođendan dočekati u dnevnoj sobi svoje obiteljske kuće u kojoj živi s majkom i ocem. Ovaj mladić ima toliko dijagnoza da ih je i majci teško pobrojati. No uz cerebralnu paralizu Belmin je i slijepa osoba.

Majka Emina svoj je život posvetila Belminu. Nije željela imati više djece nakon njega kako bi on imao svu njenu pažnju i ljubav. Obitelj je prije desetak godina doselila iz Bosne i Hercegovine zbog njegovog liječenja. Belmin na razne terapije mora putovati u Karlovac ili Zagreb. Do Karlovca je 60-ak kilometara. Od ove godine putovat će do Topuskog umjesto Karlovca, jer je ipak nešto bliže.

Majka redovito s Belminom vježba, ali jedan od najvećih problema koji imaju je nedostatak adekvatne kupaonice te činjenica da do njih vodovod nije došao.

Obitelji je nova kupaonica trenutno prioritet, no nemaju dovoljno novca kako bi realizirali sve radove. Svaka je pomoć dobrodošla, bilo u građevinskom materijalu, bilo u financijskim sredstvima. Ako želite pomoći sredstva možete uplatiti na žiro račun udruge slijepih USKA HR7524840081135034314.

Trend mediji u želji da pomognu Belminu organiziraju manifestaciju Trend-i ljeto na Foginovom kupalištu od 1. do 10. kolovoza. Uz to što ćete se moći zabaviti i okušati u raznim natjecanjima, moći ćete pomoći obitelji Jašarević iz Široke Rijeke, ali i obitelji Špehar iz Čatrnje.