Još uvijek možete pomoći obitelji malenog Marija Špehara iz Čatrnje

1,266

U Čatrnji pokraj Rakovice živi obitelj Špehar s dvoje djece kojima je potrebna posebna skrb. Devetogodišnji Mario slijep je od rođenja, te ima višestruka oštećenja i boluje od epilepsije, dok dvanaestogodišnji David ima oštećen sluh. Zbog skupih lijekova potrebna im je pomoć, a prvi su im priskočili njihovi susjedi iz Rakovice i okolnih mjesta.

Budući da žive u selu pored Rakovice, Marija roditelji moraju voziti u Karlovac na hitnu u slučaju napadaja, što znači stotinjak kilometara vožnje u jednom smjeru. Sve to iziskuje dodatne troškove za njihovu skromnu obitelj. Kako bi pomogli Mariju i njegovoj obitelji članovi Atletskog kluba Plitvice su prošli vikend organizirali humanitarnu utrku “Petica za Marija”.

 

Nakon humanitarne utrke u kući Špeharovih ne prestaje zvoniti telefon. Ljudi iz cijele države zovu, nude novac, medicinske potrepštine i odjeću. Marijeva majka Ružica kaže da joj nije teško brinuti o bolesnim dječacima, jer to su njena djeca, te da ju je iznenadila zainteresiranost javnosti za njihov život.

 

Dok Ružica ima status roditelja njegovatelja i 24 sata dnevno brine o djeci, njezin suprug radi sezonske poslove. Uz to, brinu o kozama, koje najviše voli maleni David.

 

Obitelji Špehar još uvijek možete pomoći, jer Trend mediji u sklopu Trend-i ljeta na Foginovom od 1. do 10. kolovoza organiziraju prikupljanje sredstava za liječenje malog Marija. Uplatiti možete i na dolje navedeni žiro račun.

HR7524840081135034314