Najbolji šahisti Đačkih ljetnih dana nastupili na turniru “Mlade šahovske nade”

117

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u sklopu “Đačkih ljetnih dana” organizirala je i ove godine šahovsku radionicu, koju već godinama vodi Aleksandar Grudić. Najbolji igrači s radionice sudjelovali su danas na turniru koji je održan u Knjižnici za mlade.

U povodu Dana grada Karlovca i završetka radionice šaha na Đačkim ljetnim danima održan je tradicionalni ljetni šahovski turnir “13. srpanj”. Nastupilo je devetnaest igračica i igrača, polaznika radionice. Prvo mjesto osvojio je Oliver Živčić s 15,5 bodova, drugi je bio Niko Karlo Spudić sa 14,5, treći Perun Vinski s 12,5, četvrti Mateo Koller s 11 i peti Luka Škrtić s 10,5 bodova. Najbolji šahisti s ovogodišnje radionice danas su odmjerili snage na turniru “Mlade šahovske nade”.

Pobjednik turnira Oliver Živčić već godinama dolazi na radionice u Knjižnicu, a lani se uključio i u rad Šahovskog kluba Duga Resa.

Mlade šahovske nade došli su bodriti i članovi Šahovskog kluba Karlovac. Klub se trenutno ne može pohvaliti brojnošću članova no želja je promjeniti to. S tim ciljem klub sutra organizira još jedan šahovski turnir, ovoga puta na Foginovom kupalištu. Početak turnira na Foginovom predviđen je u 10 sati.