Prva večer Etno jazz Festivala ispunila atrij Veleučilišta

156

Nastupom nagrađivanog violinista i skladatelja Marka Ramljaka i njegovog sastava započeo je 11. Etno jazz festival. Ove godine festival se održava na novoj lokaciji – atriju Veleučilišta, a prva večer okupila je brojne ljubitelje jazz glazbe. 

Marko Ramljak glazbom se profesionalno bavi 25 godina. Surađivao je s brojnim poznatim imenima hrvatske i međunarodne glazbene scene, od Gibonnija, Matije Dedića i Vlatka Stefanovskog do vrlo popularog južnoafričkog benda “Kreesan”. Posljednji, treći album “Mindset” objavljuje 2015. godine, a na njemu je surađivao s glazbenicima iz Hrvatske, Slovenije, Francuske i Makedonije. Iste godine osnovan je “Marko Ramljak Band” čiji su članovi Branimir Gazdik na bubnjevima, Luka Veselinović na elektičnom basu i kontrabasu, Maasej Kovačević na klavijaturama, Hrvoje Rupčić na udaraljkama i saksofonist Lenart Krečič.

U proteklih deset godina Etno Jazz festival u organizaciji udruge Orpheus u Karlovac je doveo više od 40 glazbenika sa svih strana svijeta. Nastojanje je tijekom nekoliko festivalskih večeri pokriti više žanrova unutar etna i jazza, kaže nam organizator Goran Ilić.

 

Nakon Šanca, Starog grada Dubovca i bivše Vojne bašte, ove godine za lokaciju festivala odabran je atrij karlovačkog Veleučilišta.

Festival traje tri dana, a večeras slijedi nastup benda saksofonista Saše Nestorovića koji će Karlovčanima predstaviti projekt A Love Supreme. U nedjelju sve završava nastupom gostiju iz Italije, orguljaša Renata Chicca i njegovog sastava. Svi koncerti održavaju se u atriju Veleučilišta, a u slučaju kiše sele u Zorin dom.