Karlovčani uživali u projektu “A Love Supreme”

147

Druga večer 11. Etno jazz festivala u Karlovac je dovela poznatog saksofonista Sašu Nestorovića i njegov projekt “A Love Supreme”. Najbolji hrvatski poznavalac poznatog saksofonista i kompozitora Johna Coltranea sastavio je povodom 90. obljetnice njegova rođenja kvartet za da bi izveo ni manje ni više nego njegov najpoznatiji album, a kako zvuče sinoć je uživo mogla provjeriti i karlovačka publika.

Album “A Love Supreme” pripada u glazbena djela koja nadilaze vrijeme i žanr u kojima su stvorena. Prepoznao je to i hrvatski saksofonist Saša Nestrović koji je u čast kompozitoru Johnu Coltraneu oformio sastav koji uz njega samoga čine glazbenici Hrvoje Galler, Ivar Roban Križić i Darko Stanojkovski Grappone.

Nastupom sastava “A Love Supreme” završila je druga večer 11. Etno jazz festivala. Festival završava večeras nastupom gostiju iz Italije, orguljaša Renata Chicca i njegovog sastava.

Do sljedećeg festivala još je godinu dana. Čini se kao mnogo vremena, ali kako doznajemo od organizatora Goran Ilića, pripreme su već krenule, jer da bi program bio kvalitetan i glazbenici na vrijeme rezervirani, s organizacijom treba početi već sada.