Tri medalje za hrvatske predstavnike na vatrogasnoj olimpijadi u austrijskom Villachu

U austrijskom Villachu završeno je 16. međunarodno natjecanje vatrogasaca i 21. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži CTIF-a. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljalo je 13 natjecateljskih odjeljenja odraslih, tri odjeljenja vatrogasne mladeži, 10 vatrogasnih sudaca za odrasle i tri za mladež. Sve ekipe zauzele su visoke pozicije.

Srebrnu medalju osvojila je seniorska B ekipa JVP Varaždin, dok su treća mjesta zauzeli ženska A ekipa DVD-a Kašina i muška A ekipa JVP Ivanić Grad. Vatrogasna olimpijada okupila je oko 2.500 natjecatelja iz 27 zemalja.

– Sve ekipe su bile dobre, vrlo jaka je konkurencija, naše ekipe kvalitetno rade i dobro su pripremljene, a stotinke sekunde su odlučivale o pobjedniku. Zadovoljan sam rezultatima i čestitam svim ekipama na ostvarenim rezultatima, kazao je predsjednik HVZ-a ujedno i dopredsjednik CTIF-a Ante Sanader.

Svečanost zatvaranja 16. međunarodnog natjecanja vatrogasaca i 21. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF-a protekla je uz prisutnost brojnih visokih dužnosnika, zračne akrobacije, te najavu da će se plamen vatrogasne olimpijade idući puta upaliti za četiri godine u susjednoj Sloveniji. Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.