Gradonačelnik Mandić obišao novi vrtić na Rakovcu

114

Gradonačelnik Damir Mandić obišao je novi dječji vrtić na Rakovcu. Mandić je provjerio kako vrtić izgleda u ovoj fazi te je dobio informaciju što slijedi kako bi djeca predškolske dobi mogla što prije započeti novu vrtićku godinu u novom objektu.

Nakon što su završeni građevinski zahvati uskoro započinje opremanje unutrašnjosti vrtića, nabava didaktičke opreme, te konačno uređenje okoliša. Vrijednost novog vrtića na Rakovcu je gotovo 15 milijuna kuna, a moći će primiti osam grupa sa 155 djece, što je bitno veća razlika  u odnosu na situaciju u starom objektu. objekt će imati i polivalentnu dvoranu s pomoćnim prostorima, dječju knjižnicu, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, gospodarske prostore, spremište za rekvizite i spremište za didaktička sredstva, natkrivenu terasu i dizalo. Bit će zaposleno 23 osobe koje će brinuti o djeci.

U Gradu kažu kako Grad Karlovac već godinama teži poboljšanju odgojno obrazovnih standarda i ulozi vrtića u tome, te time konceptu ugodnog življenja stanovnika grada Karlovca u cjelini.

 

 

Fotografija preuzeta s stranice Grada Karlovca