Nakon nekoliko godina pauze u Ogulin se na velika vrata vratio automobilizam. Tako je jučer i danas staza podno Kleka ugostila brojne vozače najpopularnije automobilističke discipline Formula driver. To je treća utrka u prvenstvu u kojoj nastupaju natjecatelji iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Auto klub Klek pripremio je vikend vrhunske zabave za ljubitelje automobila. Održan je Formula driver Ogulin 2017 – Memorijal Ivica Kišasondi. Jučer je organizirana izložba trkaćih automobila, a danas su održane 3 utrke u najpopularnijoj automobilističkoj disciplini Formula driver.

Ovo je međunarodno prvenstvo upisano u FIA I HAKS kalendar, a sudjelovalo je 106 natjecatelja iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Organizacija ovakvog događaja za organizatore je bila pravi izazov. Što je presudno?

To je treća utrka u prvenstvu, nakon Buzeta i Učke, gdje je nastupilo oko 300 natjecatelja iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Neki od najuspješnijih s ovih utrka došli su i u Ogulin.

Staza je podno Kleka duga je tri kilometra, a start je u neposrednoj blizini parka vozača, što je specifičnost ove staze, jer to nije slučaj kod drugih staza, a cilj je kod Sportsko rekreativnog centra Kneja.