kaba_nova

Službeno je od danas u Karlovačkoj, ali i ostalim bankama koje sudjeluju u subvencioniranim stambenim kreditima počelo zaprimanje zahtjeva. Iz KABE kažu kako su u APN već proslijedili pet zahtjeva svojih klijenata, a očekuju da će do kraja tjedna još nekoliko klijenata prikupiti potrebnu dokumentaciju.

Ovakve kredite mogu zatražiti svi hrvatski državljani koji nisu stariji od 45 godina. Za kredite u kunama, Karlovačka banka nudi kamatnu stopu u iznosu 3,49%, a u eurima 3,29% godišnje, fiksna za prvih 6 godina otplate kredita. Korisnicima kredita olakšat će se otplata kredita u prve 4 godine na način da će država subvencionirati jednu polovinu rate odnosno anuiteta kredita, a onima koji u međuvremenu dobiju dijete, produžit će se subvencioniranje kredita za 2 godine.Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno za gradnju kuće, čija cijena s PDV-om ne prelazi 1500 eura po četvornom metru.

 

Iako je za ovu vrstu kredita potrebno nešto više dokumentacije nego za klasični stambeni kredit, iz KABE kažu kako se ne radi o kompliciranim postupcima te pozivaju sve koji imaju bilo kakav upit da im se obrate.