Karlovac spreman za Dječji tjedan, i ove godine organiziran niz aktivnosti za najmlađe

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja manifestacija koja obuhvaća niz aktivnosti posvećenih najmlađima. Društvo “Naša djeca” u suradnji s karlovačkim školama, vrtićima i kulturnim ustanovama pobrinulo se da i ove godine program bude prepun događanja, a sve počinje u ponedjeljak, 2. listopada.

“Ljubav djeci prije svega” već je prepoznatljiv moto Dječjeg tjedna, a uz ovu, manifestacijom se ujedno želi poslati poruka koja izražava glas najmlađih – “Neka odrastanje bude dječja igra”. Pred nama je još jedan Dječji tjedan – tjedan posvećen najmlađima i njihovim pravima. Svim aktivnostima cilj je ukazati na to da sva djeca, bez iznimke, imaju svoja prava – pravo na puno ljubavi, pažnje, lijepih riječi, zagrljaja i naravno igre.

Sve počinje u ponedjeljak točno u podne, i to pjesmom. Manifestaciju će otvoriti zbor karlovačkih škola sa 600 učenika, na trgu ispred Zorin doma. Nakon otvorenja uz pjesmu “Zdravo maleni” koja je inače himna šibenskog dječjeg festivala, do kraja tjedna slijedi čitav niz radionica, igraonica, pričaonica, predstava i ostalnih zabavnih aktivnosti. Utorak donosi i jednu novost u odnosu na prijašnje manifestacije, a to je “Bajkaonica” u suradnji s Dječjom knjižarom “Knjiguljica”.

U program koji će trajati sve do nedjelje, 8. listopada, uključene su sve gradske ustanove. Primjerice, Aquatika za djecu od 3 do 18 godina ima besplatan ulaz u akvarij, Gradsko kazalište “Zorin dom” organizira predstave, a Muzej besplatne radionice. Cjelotjedni program organizirali su također i gradski vrtići.

Cijeli raspored aktivnosti pogledajte na www.karlovac.hr.