Širokopojasni pristup za cijelu Karlovačku županiju do 2020.

127

Gotovo 220 tisuća vrijedan ugovor potpisan je u Uredu župana na temelju kojeg će se izraditi projektna dokumentacija za povlačenje sredstava iz EU fondova. Kroz projekt bi se realizirao širokopojasni pristup za velik dio gradova i općina Karlovačke županije, kojima je to i najpotrebnije.

Ugovorom su obuhvaćena područja gradova Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Slunja te općina Barilović, Bosiljevo, Generalski Stol, Netretić, Cetingrad, Draganić, Josipdol, Krnjak, Kamanje, Lasinja, Saborsko, Plaški, Ribnik, Rakovica, Tounj, Vojnić i Žakanje.

Karlovačka županija potpisala je ugovor za izradu Studije izvodljivosti i Plana razvoja širokopojasne infrastrukture s tvrtkom Lator d.o.o iz Zagreba koja će pripremiti projektnu dokumentaciju.

Vrijednost samog ugovora je nešto manja od 219 tisuća kuna, čime će se izraditi projektna dokumentacija potrebna za prijavu programa na EU natječaj. Izrada studije trajat će mjesec dana, a cjelokupna procedura prijave oko pet mjeseci. Cijela Karlovačka županija ovim bi projektom trebala biti pokrivena širokopojasnim pristupom najkasnije do 2020. godine.