Zubomobil stigao u Karlovac, cilj – učenje o važnosti oralne higijene

171

Zubomobil – prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj, ove je jeseni ponovo krenuo na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske s ciljem edukacije djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

Današnje postaje bile su Draganić i Karlovac. U Karlovcu je zubomobil zastao pred OŠ Banija, gdje su studenti stomatologije pregledali zubiće djeci iz matične škole i područnih škola Hrnetić i Donje Mekušje. Posjet zubomobila školi dio je projekta “Orbit daruje osmijeh”, koji ova robna marka provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine.

Ciljana skupina su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Oni se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima. Osim edukacije i kontrolnog pregleda, važan cilj Zubomobila je suzbijanje eventualnog straha od stomatologa.