Dan neovisnosti u Karlovcu obilježen predstavljanjem tvrtki, ustanova i žurnih službi

1,053

U programu koji se odvijao u srcu grada, u Zvijezdi, sudjelovale su sve gradske tvrtke, ustanove, upravni odjeli Grada Karlovca, žurne službe, obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, kulturno umjetnička društva… Aktivnosti su se odvijajale na nekoliko lokacija – Zorin dom, Strossmayerov trg, Gradski muzej, Stari plac, Radićeva, Tijesna ulica, Promenada, Aquatika, Nacionalno svetište svetog Josipa. Bila je to prilika i da grradonačelnik Damir Mandić podijeli zahvalnice vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe koji su pomagali u saniranju šteta od poplave u Zadarskoj županiji.

  • Iako je Dan neovisnosti, kad se prisjećamo kad je Hrvatska postala samostalna, čini mi se da ovih 26 godina unatrag mogli smo puno više raditi na svim poljima, pogotovo mi koji smo u javnim poslovima, ali ne mislim samo na nas, nego na sve gdje god da jesmo, bilo da smo političari, gospodarstvenici, društveni radnici. Mislim da moramo puno više raditi da bi onda ova neovisnost dobila svoj puni smisao, zaključio je Mandić.

Karlovačka Javna vatrogasna postrojba iskoristila je priliku da građanima na današnjoj manifestaciji pokaže novu opremu. Radi se novoj kontejnerskoj nadogradnji odnosno opremi za višenamjensko i višednevno djelovanje van grada Karlovca. Kontejner je vrijedan 600 tisuća kuna, a u njemu su kuhinja, sanitarni čvor povezani šator za smještaj vatrogasaca i teretni prostor.

Proslavu Dana neovisnosti građani su nastavili uz grah i piće,te glazbeni program koji je trajao do popodneva.

Fotografije s proslave Dana neovisnosti pogledajte na Facebook stranici Trend TV-a.