Zajednica tehničke kulture Dan neovisnosti obilježila na svoj način

113

U Zajednici tehničke kulture su se na svoj način uključili u obilježavanje Dana neovisnosti. Održana je prva radionica sastavljanja MAKERbuino konzola u Karlovcu. Albert Gajšak, pobjednik nedavno održanog Idea Knockout startup natjecanja, održao je 6-satnu radionicu za 11 polaznika. Sudionici su bili učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti. Time je i praktično prikazana kvaliteta MAKERbuina.

MAKERbuino je namijenjen svima starijim od 11 godina. Albert je svojom inovativnošću, uz malo genijalnosti i zvjezdanu osobnost dokazao da se uspješan inovator i poduzetnik može postati i prije punoljetnosti. Kvalitetnim izvođenjem, stručnošću i ležernošću olakšao je ovu zahtjevnu radionicu. Svi sudionici su uspješno izradili konzolu, koja je namijenjena prvenstveno učenju lemljenja, elektronike, programiranja i informatike.

Svatko od njih je sam izradio svoju igraću konzolu. Na njoj će moći igrati poznate arkadne igre retro izgleda, no moći će stvarati i nove igre. Svi su u procesu izrade saznali na koji se način od ideje može doći do gotovog proizvoda. Upoznali su se sa procesom rada, dijelovima, svrhom i mogućnostima pojedinih komponenti, kao i načinom ukupnog rada (bilo koje igraće konzole).

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi izmjenjivane su informacije, međusobno si pomagalo i surađivalo, šalilo se i učilo. Na ovaj način je radno započeo ovogodišnji ciklus radionica u Zajednici. U Zajednici tehničke kulture Karlovac, M. Vrhovca 15, započele su radionice robotike, modelarstva i rada sa mikrokontrolerima.

Albert Gajšak i MAKERbuino će sigurno privući nove korisnike i održati brojne radionice. U Zajednici su ponosni što su bili domaćini prve radionice u Karlovcu.