Izložbom “Fotografija u srcu” počeli Slovenski dani u Karlovcu

345

Izložbom pod nazivom “Fotografija u srcu” počelo je ovogodišnje obilježavanje Slovenskih dana u Karlovcu. Manifestaciju već deset godina organiziraju Kulturno društvo Slovenski dom Karlovac i Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića koja je ujedno Središnja knjižnica Slovenaca u Hrvatskoj.

Željko Pleše rođen je u Ogulinu, no zadnjih 30 godina živi u Kočevju. Fotografijom se bavi od mladih dana, a u Karlovcu izlaže prvi puta, no prema njegovim riječima ne i posljednji jer je uočio puno lijepih detalja u gradu te je siguran da će nastati i izložba posvećena Karlovcu.

 

Slovenski dani su promocija slovenske kulture i umjetnosti bez obzira radi li se o likovnom ili književnom izrazu. Već su tradicionalna manifestacija koja se prigodno održava u Središnjoj knjižnici slovenaca u Hrvatskoj i svake godine nude bogat kulturno – umjetnički program.

Kao i svake godine, podršku su došli dati i predstavnici Veleposlanstva Republike Slovenije jer dobri odnosi dviju zemalja njeguju se i kroz kulturnu suradnju.

Izložba u Knjižnici za mlade ostaje otvorena do 4. studenog.