Udruženje obrtnika grada Karlovca proslavilo 85. obljetnicu osnutka

340

Svečanom akademijom u Gradskom kazalištu Zorin dom, Udruženje obrtnika grada Karlovca proslavilo je 50 godina neprekidnog rada i 85 godina od osnivanja. Zaslužnim obrtnicima, pojedincima i institucijama ovom su prilikom dodijeljena priznanja.

Iako obrtništvo u Karlovcu ima višestoljetnu tradiciju, Udruženje obrtnika grada Karlovca formalno je osnovano 1932. godine. U počecima je brojalo 650 obrtnika. Danas ima nešto više od 800 članova, no glavni problemi s kojim se obrtnici bore isti su kao nekada – visoki porezi i rad na crno, kaže Davor Vinski, predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca.

Obljetnicu su karlovačkim obrtnicima došli čestitati gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i župan Karlovačke županije Damir Jelić, kao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Svečana akademija bila je prilika za dodjelu priznanja zaslužnim obrtnicima, pojedincima i institucijama. U ime svih dobitnika na priznanju se zahvalio Josip Skradski, predsjednik Udruženja obrtnika u razdoblju od 2000. do 2006. i jedan od idejnih začetnika izgradnje Obrtničkog centra u Haulikovoj ulici, što je do danas ostao jedinstven projekt u Hrvatskoj jer je na jednom mjestu okupio sve obrtnicima važne institucije.