Članovi USKA-e Dan bijelog štapa obilježili na Vili Anzić

Slijepe osobe i dalje se suočavaju s nekim problemima i teškoćama u svakodnevnom životu. Mađunarodni dan bijelog štapa služi kako bi se na te probleme ukazalo, ali i kako bi se javnost osvijestilo o svemu što slijepe osobe mogu i rade.

Članovi Udruge slijepih USKA Međunarodni su dan bijelog štapa odlučili obilježiti na Vili Anzić i to obilaskom Muzeja planinarstva i ekspedicionizma te sastankom Čitateljskog kluba Zola. Priključili su im se i prijatelji iz Udruge slijepih Ogulin s kojima su nedavno potpisali sporazum o suradnji.

Najveći problem slijepih osoba i dalje su financijska sredstva, odnosno inkluzivni dodatak za slijepe osobe. Radi se o problemu koji je potrebno rješavati na nacionalnoj razini, poručuju iz USKA-e.

Podršku Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, ali i Grada te Županije USKA uživa već godinama, a prema najavama tako će se i nastaviti.

Nakon što su nedavno obišli Aquatiku i Stari grad Dubovac, slijepi su posjetom Vili Anzić dogovorili i novu suradnju. U planu je naime organizirati planinarsku školu za slijepe i slabovidne osobe, kaže Mladen Kuka.

Ovih dana nastavit će se obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa i to druženjem s djecom u Gradskoj knjižnici, sportskim i ostalim aktivnostima u cilju senzibilizacije šire javnosti na probleme slijepih osoba, ali i pozitivne projekte koje USKA već godinama provodi.