Zvonimir Radečić novi predsjednik HSU Karlovac

168

Zvonimir Radečić novi je predsjednik karlovačke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. Odlučeno je tako na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini stranke, na kojoj je Radečićev protukandidat bio Frane Kaleb. Na skupštini je ujedno podneseno izvješće o dosadašnjem radu stranke, s posebnim osvrtom na provedenu reviziju članstva.

Umjesto dosadašnje predsjednice Nade Elete na čelu Hrvatske stranke umirovljenika u Karlovcu od danas je Zvonimir Radečić. Budući da karlovačka organizacija stranke trenutno broji svega 128 članova, to je prvi problem kojim će se morati pozabaviti novi predsjednik.

Cilj ostaje poboljšati uvjete života umirovljenika. Bolja zdravstvena politika, briga za svaku stariju osobu, uključivanje u društveni život i proširenje izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama još su neke od stavki programa. Konkretni projekti za koje će se zalagati su proširenje doma za starije i nemoćne Sv. Antun i ukidanje plaćanja autobusnih karata u gradskom prometu. Pritom će se uzdati u svog predstavnika u gradskom vijeću Dubravka Delića.

U stranci kažu i da su spremni razgovarati o ujedinjenju umirovljeničkih stranaka, ali samo ako će to biti u okviru HSU kao najstarije, i prema njihovom mišljenju, najprepoznatljivije stranke koja okuplja ovu populaciju.