Nastavljena “turneja” po općinama, najveći problem – infrastruktura

288

Župan Damir Jelić nastavlja “turneju” po Karlovačkoj županiji. Danas je na rasporedu bilo upoznavanje sa situacijom i problematikom u općinama Generalski Stol, Tounj i i Josipdol.

Obilazak je započeo u OŠ Generalski Stol, gdje je istaknuta potreba za školskom kuhinjom i sportskom dvoranom, a nastavio se sastankom s načelnikom istoimene općine Alenom Halarom. Jedna od glavnih tema o kojima se raspravljalo bila je infrastruktura. Kao prioritete u kojima očekuje pomoć Županije, načelnik je istaknuo stanje cesta, vodovodne mreže i mostova. Kako je najavljeno, ŽUC bi iduće godine krenuo u sanaciju mosta Bukovlje na što mještani čekaju već godinama.  Načelnik Tounja Ivica Sopek apelirao je pak da se učini nešto po pitanju sanacije županijske ceste Kukača – Tržić Tounjski. Radi se o prometnici dugoj 11 i pol km, za čiju je sanaciju potrebno 18 milijuna kuna. Vodstvo Županije upoznato je i sa situacijom u školi Josipdol kojoj je potrebna sanacija krovišta. Projekt je apliciran na natječaj resornog ministarstva čiji se rezultati očekuju. Područnoj školi Tounju pak treba kotlovnica, nova stolarija i fasada, a taj projekt planiraju prijaviti za sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Posljednja stanica današnje “turneje” bila je općina Josipdol, gdje također ima problema u čijem se rješevanju načelnik Zlatko Mihaljević nada pomoći sa županijske razine. Radi se u prvom redu o potrebi proširenja kapaciteta vrtića i sportskoj dvorani. Župan je, vezano uz sve probleme s kojima je upoznat, još jednom najavio osnivanje fonda iz kojeg bi općine mogle financirati projektnu dokumentaciju kako bi svoje projekte mogle kandidirati na natječaje.

Snimanje situacije na terenu neće ostati samo na upoznavanju s problemima na početku mandata, poručuje župan Jelić. Najavljuje redovite kolegije na terenu i mjerljive rezultate.