Gimnazijalci pobjednici literarnog kviza

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Karlovcu je nastavljeno literarnim kvizom za srednjoškolce koji je održan u Knjižnici za mlade. Svoje znanje o književnosti provjerili su učenici Gimnazije, Ekonomsko-turističke, Šumarske i Prirodoslovne škole.

“Kakve je mačke obožavao Hemingway?”, “Na kojem je jeziku napisana Judita?”, “Tko je autor Snjeguljice?”, “Gdje je rođena Ivana Brlić Mažuranić?”, “Tko se smatra ocem hrvatske književnosti?”. Neka su to od pitanja na koja su karlovački srednjoškolci odgovarali na literarnom kvizu koji je održan u Knjižnici za mlade.

Za učenike Gimnazije, Ekonomsko-turističke, Šumarske i Prirodoslovne škole bila je ovo prilika za provjeru znanja o svjetskoj i hrvatskoj literaturi. Važno je pritom da sudjelovali nisu po dužnosti, već su se na kviz prijavili sami, iz ljubavi prema knjizi.

Pobjedu ovom u Literarnom kvizu odnijela je ekipa Gimnazije. Ekipa Ekonomsko-turističke škole bila je druga po broju bodova, Šumarska treća, a na četvrtom mjestu završili su učenici Prirodoslovne škole Karlovac.