Lovci Karlovačke županije proslavili blagdan sv. Huberta

245

Članovi lovačkih društava Karlovačke županije okupili su se 3. studenoga 2017. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i sudjelovali na misnom slavlju slaveći tako svog nebeskog zaštinika svetog Huberta.

Svetu misu, koja je bila prikazana za sve poginule i preminule lovce koji su branili Hrvatsku u domovinskom ratu, predvodio je vlč. Mario Škof-Žugec, župnik Župe svetog Ilije proroka iz Lipnika, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetiša, a pjesmom ju je obogatio zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije „Petar Svačić“.

Na samom početku vlč. Žugec uputio je prisutnim lovcima poruku da su poput sv. Huberta i oni pozvani na obraćenje i svet život. U propovijedi mons. Antun Sente naglasio je kako su svi zakoni koje je Bog dao čovjeku postavljeni da bi čovjek lakše spoznao Boga i bio mu bliži, pa tako i zakoni prirode. Istaknuo je važnost lovaca u očuvanju prirodnog bogatstva i zaštiti prirode, te ih pozvao da ostanu vjerni svome poslanju i očuvaju prirodu u njezinom izvornom stanju.

Nakon završnog blagoslova lovci su, noseći prepoznatljiva lovačka obilježja, častili svetog Josipa obilaskom oko kipa u Svetištu, te nastavili druženje u pastoralnom centru.