Tekvandoistica Kristina Čerina brončana na Europskom prvenstvu

277

Drugog dana Europskog juniorskog prvenstva u Cipru nastupila je članica taekwondo kluba Banija Pandas Kristina Čerina u kategoriji do -68kg.

U Kristininoj kategoriji prijavljeno je 22 sportašice a za ulazak u finale potrebno je bilo pet borbi. Kristina je pobijedila tri borbe i osigurala klubu brončanu medalju. U prvom kolu pobijedila je  Nektaria Apostolopoulou rezultatom 19:1, u drugom kolu svladala je Ruskinju Valeriia Andreeva 11:5. U borbi za medalju slavila je nad Izraelkom Dana Azran rezultatom 9:1, u polufinalu neizvjesnom borbom sa Sharissa Gannaway iz Velike Britanija borba je završila 10:10 (0:2) zlatni bod.

Kristina je jedna od najtrofejnijih mladih sportašica jer u svojoj kolekciji ima svjetske medalje. Svjetska kadetska prvakinja ima i prošlogodišnju brončanu medalju sa svjetskog juniorskog prvenstva u Kanadi. Ove godine postala je i državna seniorska i juniorska prvakinja te je proglašena za najbolju seniorku državnog prvenstva. Od 11 bitnih turnira na osam je bila prva te na jednom treća.