Španjolska putuje u Argentinu

389

U Agentinu iduće godine putuje futsal reprezentacija Španjolske. U finalnom ogledu kvalifikacija za nastup na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu bili su bolji od Hrvatske sa 4:1.

Iako je naša reprezentacija razočarana jer im je u finalnoj utakmici protiv Španjolske za dlaku izmaklo putovanje u Buenos Aires, zadovoljni su plasmanom u finale. Tijekom ovog kvalifikacijskog turnira ostvarili su dvije međunarodne pobjede. Nešto slabiju ekipu Kazahstana pobijedili su sa 6:0, a jaku belgijsku ekipu s 3:2.

Španjolska ekipa je gotovo cijelu utakmicu, a pogotovo drugo poluvrijeme bila u napadu, svom golu našima nisu dali ni prići i da nije bilo izvrsnog hrvatskog golmana, Nikole Čizmića, zabili bi i puno više golova.

Španjolci su svojom odličnom igrom pokazali koliko im je stalo do pobjede i na kraju su uistinu zadovoljni. Naši igrači su imali jakog protivnika, jedan od razloga je i svakako duga tradicija futsala, koji je u Španjolskoj jako ozbiljan i cijenjen sport.

Domaćin turnira bio je Nogometni savez Karlovačke županije u kojem su zadovoljni organizacijom ovako velikog događaja koji je dogovoren još prije nekoliko mjeseci. Da je organizacija bila dobra i prema pravilima, složili su se i u UEFA-i.

Karlovac je bio ovom prilikom bio domaćin četirima reprezentacijama. Dokaz da Karlovčani vole mali nogomet su i brojni navijači. Na finalnoj je utakmici bilo oko 1000 posjetitelja.