33. susret likovnih stvaralaca u Karlovcu

281

33. susret likovnih stvaralaca danas je u Karlovcu okupio najbolje hrvatske likovne udruge i likovne stvaratelje koji su putem natječaja Hrvatskog sabora kulture osigurali izložbu svojih radova u Galeriji “Vjekoslava Karasa”. Nagrađeni su najbolji.

Hrvatski sabor kulture organizirao je ovaj 33. susret u suradnji s karlovačkim Gradskim muzejem i Zajednicom amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije.

U Prosudbenom povjerenstvu bili su akademski slikari Tomislav Buntak i Aleksandra Goreta te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler koji su izabrali tri najbolja rada.

Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2017., dobila je Marija Grabar iz Udruge željezničara slikara “Plavo svjetlo” za djelo  “Zimske radosti”. Nagradu za najuspješnije djelo mladog autora 2017.,  zaslužila je šesnaestogodišnja Gabrijela Prpić iz Udruge likovnih autora Karlovac – ULAk za djelo “Buketa”, a nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017.,primila je Likovna udruga “Emanuel Vidović” iz Splita.

Ovaj je događaj u Karlovcu okupio najbolje hrvatske likovne udruge i stvaratelje i još jednom potvrdio status grada susreta. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, program su sufinancirali Karlovačka županija i Grad Karlovac, a svojim su ga nastupom oplemenile članice Vokalna skupine Karlovčanke.