24. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena

728

Na zagrebačkom Velesajmu održan je 24. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena Zagreba. Radi se o festivalu hrane iz 50-tak zemalja svijeta, a sva prikupljena sredstva idu u humaniterne svrhe. Pokrovitelji događaja su Grad Zagreb i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Nekoliko tisuća posjetitelja ove manifestacije moglo je uživati u specijalitetima iz svih krajeva svijeta. Predstavnici brojnih zemalja na čelu sa svojim veleposlanicima potrudili su se predstaviti svoja jela i kulturu.

Tako je i Nj. E. g. Sandeep Kumar, veleposlanik Indije, izrazio zadovoljstvo da su dobili mogućnost predstaviti indijsku hranu, indijsku kuhinju, indijske rukotvorine, graditi razumijevanje i mostove između hrvatskog i indijskog naroda.

Organizatori već tradicionalno održavaju ovaj sajam sa željom da pomognu potrebitima. Sve donacije namijenjene su kako bi pomogle ustanovama koje se brinu o ranjivim skupinama ljudi. To su Centar Vinko Bek, Palijativni tim PiPa, Udruga sve za nju i Reto Centar.

Međunarodni klub žena Zagreb postoji već 25 godina, a dvjestotinjak članica dolaze iz cijelog svijeta. Puno im znači da se mogu povezati s osobama sličnih životnih okolnosti te se uključiti u društveni život zajednice u kojoj žive.

Tijekom sajma održane su i brojne kulturno umjetničke plesne i glazbene točke. Osim festivala hrane bio je to zapravo jedan multikulturalni festival.