USKA dodijelila plaketu za doprinos integraciji slijepih osoba u društvo

343

Predstavnici Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović, Romija Radočaj Naglić i Tanja Matešić posjetili su legendu hrvatskog boksa Damira Škaru, osvajača olimpijske medalje u boksu, velikog humanitaraca i predsjednika Autokluba Siget, kako bi mu uručili plaketu za poseban doprinos integraciji slijepih osoba u društvo. Razlog tomu je što je u nekoliko je navrata pomagao udruzi. Tako je i ove godine osigurao donaciju godišnje registracije i auto osiguranja službenog vozila USKA-e bez kojeg rad na terenu ne bi bio moguć.

Rad Udruge slijepih USKA od samoga osnutka podržavale su brojne poznate osobe iz javnog života – političari, umjetnici, sportaši, poduzetnici i novinari, bez čije podrške rad na poboljšanju položaja i statusa slijepih osoba i osoba s invaliditetom općenito ne bi bio tako uspješan.

Ovoga puta zahvaljujući legendarnom hrvatskom sportašu i humanitarcu Damiru Škari, Udruga USKA može nastaviti svoje redovno djelovanje na terenu. Ova suradnja traje već šestu godinu, a do nje je došlo upravo zahvaljujući sportu. Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović trofejni je slijepi majstor borilačkih sportova i judo reprezentativac te je kroz ovaj oblik suradnje Škaro želio izraziti podršku i poštovanje slijepim osobama, pomažući u Bećirovićevoj misiji da poboljša položaj i status slijepih osoba i djece članova USKA-e.

Udruga USKA uz pomoć službenog vozila omogućuje svojim članovima usluge prijevoza i pratnje na specijalističke i redovne liječničke preglede, rješavanje osobne dokumentacije, pomaže rješavanju imovinsko-pravnih poslova, pruža podršku u integraciji u redovan sustav školovanja, sportsku asistenciju, pomoć pri stambenom zbrinjavanju, zapošljavanju, dostavom paketa pomoću u vidu hrane i higijenskih potrepština te niz drugih usluga svojim članovima na području čitave Karlovačke županije što dovoljno izražava vrijednost ove donacije.

“Vjerujemo da će ovaj pozitivan primjer dugogodišnjeg prijateljstva, partnerstva i suradnje potaknuti i druge poslovne subjekte na društveno-odgovorno poslovanje”, poručuju iz udruge USKA.