Stari turnir – nova pravila

Započeo je tradicionalni turnir registriranih klubova Karlovačke županije koji se održava u Školskoj sportskoj dvorani Mladost na Rakovcu do 30. prosinca. Prijavljeno je 27 ekipa, a prvog dana na rasporedu je bilo devet utakmica pretkola.

Ovogodišnji 21. turnir u organizaciji Nogometnog saveza Karlovačke županije na razini je prethodnih što se tiče broja sudionika, ističe tajnik Nogometnog saveza Karlovačke županije, Tomislav Kuzman, koji su i organizatori. Naslov brani NK Ilovac, a tko će biti pobjednik bit će neizvjesno do 30. prosinca kad je finale.

Prije je turnir bio dijelom zimskog karlovačkog malonogometnog turnira, ali ove godine je samostalan, međutim veže se na zimski. Odmah se igra na ispadanje, a sve momčadi koje sudjeluju automatski imaju pravo sudjelovanja i na 49. Zimskom malonogometnom turniru Karlovac 2018. Prijave traju do 29.prosinca kada će se izvući parove natjecanja.

Iako mali nogomet nema više podršku kakvu je nekad imao, zanimanje je i dalje veliko. Prema Kuzmanovim riječima, nikad se više neće vratiti gotovo 300 ekipa koliko ih je bilo 80-tih godina, ali razinu od 150 do dvjesto ekipa u svim kategorijama se može dosegnuti.