Europe Direct Centar Karlovac nastavlja s radom još tri godine

329

Europe Direct Centar Karlovac u protekle je četiri godine informirao građane o Europskoj uniji. Projekt se nastavlja u sljedeće tri godine. Nositelj je Razvojna agencija Karlovačke županije Karla koja je prolaskom na natječaju Opće uprave za komunikaciju u lipnju prošle godine osigurala bespovratna sredstva za rad centra od oko 60 tisuća eura.

Preuzimanje ovog projekta od Karle u službi je decetralizacije sredstava i razvoja cijele županije, ističe direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Karla Viktor Šegrt.

Prema riječima voditeljice projekta i zaposlenice EDIC-a Dine Šegavić, prvo programsko razdoblje od 2013. do 2017. bilo je uspješno. Organizirano je više od 30 raznih događanja poput seminara, radionica, predavanja. Centar je posjetilo više od dvjesto posjetitelja, a odgovoreno je na oko 10 upita građana.

Dosada je bilo puno aktivnosti, a namjera je nastaviti s još više u razdoblju koje slijedi, najavljuje Šegrt. Kroz projekt je osigurano financiranje jednog radnog mjesta i velikog broja aktivnosti koje će se provoditi.

Karla je aplicirala na natječaj Opće uprave za komunikaciju u lipnju prošle godine te time osigurala bespovratna sredstva za rad centra od oko 60 tisuća eura. Tek manji dio će sufinancirati, nekih 40 tisuća kuna, kazao je Šegrt.

 

.