Radovi na dionici D1 Točak – Hrvatski Blagaj gotovi ovog proljeća

518

Nakon što je prošle godine rekonstruirana dionica državne ceste 1 od Tušilovića do Budačke Rijeke, radovi su već neko vrijeme na dionici od Točka do Hrvatskog Blagaja. Sve bi trebalo biti završeno ovog proljeća, a u svakom slučaju prije ljetne sezone, poručuju iz Cesta Karlovac.

D1 posljednjih je godina pravo gradilište, što i ne čudi obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj. Nedavno su završeni radovi na dionici Goljak – Lug, dok su oni na slunjskom području još uvijek u tijeku.

 

Radovi su vrijedni nešto više od 18 milijuna i 700 tisuća kuna, na dionici Točak – Hrvatski Blagaj dužine 8,6 kilometara, izvode Strabag i Ceste Karlovac, svatko pola dionice, kaže voditelj tehničkog odjela Cesta Karlovac Dinko Stanković Moćan.

Trenutno rade samo djelatnici Cesta na skretanju za Veljun, a na glavnoj trasi završen je nosivi sloj kolničke konstrukcije i ostalo je za odraditi habajući sloj što će biti odrađeno u proljeće čim vremenski uvjeti dopuste, kaže Stanković Moćan.

Oprez na ovoj dionici nije naodmet, pojedini vozači ne poštuju privremenu regulaciju prometa, pa se često dogodi da ne primijete semafor te prođu na crveno, što ugrožava ostale sudionike u prometu. Radovi će ipak do najvećih ljetnih gužvi biti završeni. Iako su i mještani ovih područja već pomalo nestrpljivi, završetak ovih radova na 8,6 kilometara dugoj dionici doprinjet će boljoj sigurnosti svi sudionika u prometu, stoga još malo strpljenja do završetka radova.