cacib1

Za 173. rođendan karlovačka bolnica dobila novouređeni Odjel ginekologije

U karlovačkoj Općoj bolnici otvoren je obnovljeni Odjel ginekologije i opstetricije. Ujedno je tim povodom, svečanom sjednicom Stručnog vijeća, obilježena 173. obljetnica bolnice u Karlovcu.

Kroz Odjel ginekologije i opsteticije karlovačke Opće bolnice godišnje prođe oko 2.500 žena, i to ne samo iz Karlovca, već i iz okolnih županija. Od sada im je na raspolaganju 17 kreveta u 7 moderno opremljenih dvokrevetnih soba i jednom apartmanu, a nakon uređenja Odjel je dobio i posebnu sobu za pojačanu njegu, gdje se smještaju žene nakon operacija, rekao je prilikom otvorenja prim. dr. med. Željko Štajcer, šef Odjela ginekologije i opstetricije. Svaka soba ima kupaonicu s WC-om, TV uređaj i wifi.

Više od tri milijuna kuna vrijedno uređenje ovog odjela u planu je već godinama. Naime, ovo je prva veća investicija nakon 1976. godine. Financirana je iz decentraliziranih sredstava. 2,6 milijuna kuna vrijednost je provedenih građevinskih radova, a još 700 tisuća kuna uloženo je u opremu.

Novouređeni odjel prigodno je otvoren u povodu 173. obljetnice bolnice. Tim povodom održana je i svečana sjednica Stručnog vijeća OB Karlovac u bolničkoj bibioteci, a također je prikazan dokumentarni film o povijesti karlovačke bolnice.