KABA

Obilježena 26. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske; Medved: “Pošaljimo iz Karlovca poruku zajedništva i optmizma”

Obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu je obilježena svečanom akademijom pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

“Toga 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, rat je bio u punom jeku, trećina zemlje bila je pod okupacijom. No na taj datum ostvario se san mnogih generacija, san o samostalnoj Hrvatskoj. Hrvatska je danas podijeljena mnogim podjelama i pesimizmom. Pošaljimo iz Karlovca poruku zajedništva, poruku optimizma. Zajedništvo koje smo izgradili tada, neka bude zalog za bolju budućnost mladih naraštaja”, poručio je ministar Tomo Medved sa svečane akademije koja je pod motom “Dok je srca bit će i Hrvatske” održana u Domu HV u Karlovcu.

Akademiji u organizaciji Dokumentacijsko-memorijalnog centra hrvatskih branitelja Karlovačke županije nazočili su saborska zastupnica Marija Jelkovac kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kao izaslanik Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a u ime Karlovačke županije nazočile zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar te županijski pročelnici upravnih odjela.