Uredan, siguran i lijep grad

Aktivnosti u protekloj godini te plan rada za ovu godinu predstavila je pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca Hermina Komanac. Novosti su vezane za nove prometne redare, niže cijene mjesečnih i godišnjih parkirnih karata, projekt “Asfalt do svake kuće” i druge.

Značajne su dvije novodonešene odluke. Odluka o uređenju prometa i Odluka o parkiranju. Nakon trotjedne obuke u Policijskoj akademiji 7 će prometnih redara pokušati doprinijeti većem redu na karlovačkim ulicama.

Za stanarske karte najznačajnije je uvođenje blokova te smanjenje cijena mjesečnih i godišnjih karata za 25 posto te mogućnost kupnje šestomjesečne karte.

U interventne mjere obrane od poplave u suradnji s Hrvatskim vodama uloženo je oko 2 milijuna kuna. U djelokrugu ovog Odjela je i održavanje javne rasvjete, a u proteklih šest mjeseci izradili su 70-tak rampi za osobe s invaliditetom. U planu im je u 2018. uložiti milijun i 900 tisuća kuna kako bi asfalt doveli do svake kuće, za što će prioritete dogovarati s Mjesnim odborima, najavila je pročelnica Komanac.