Velik interes za tribinu o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima

307

Novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji prezentiran je u Slunju. Tribina je održana na inicijativu Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Županijske skupštine Karlovačke županije, a okupila je velik broj branitelja sa šireg slunjskog područja.

Razni su motivi zbog kojih su branitelji odlučili doći na tribinu, no jedan od glavnih je taj što većina njih s ovog područja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu nisu iskoristili svoja prava. Zakon je u primjeni više od mjesec dana, pa su ovakve tribine pokušaj da se na što jednostavniji način braniteljima objasne njihova prava vezana uz status, naknade i mirovinska prava.

Slične tribine održane su u još nekoliko gradova, a plan je s njima nastaviti kako bi se braniteljsku populaciju što bolje upoznalo s njihovim pravima, poručuju iz Ministarstva branitelja.

Na tribini su sudjelovali brojni predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici jedinica lokalne samouprave, kao i zainteresirani građani.