Aktivne politike zapošljavanja 2018. bile su tema radionice koje je HZZ održao u CISOK-u. Bile su namijenjene jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama te poduzetnicima.Iz HZZ-a su ih željeli upoznati s novinama i upozoriti na najčešće greške zbog kojih moraju vraćati sredstva.

Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja iz 2018. bila je namijenjena svima onima koji ih najčešće koriste. Održane su tri radionice za različite grupe poslodavaca od kojih svi koriste neku od devet mjera.

Neke su mjere ipak popularnije i češće korištene. To su javni radovi, stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa i potpora za zapošljavanje, a jedna od zanimljivijih je samozapošljavanje koju je lani iskoristila 51 osoba za otvaranje nekog oblika privatnog poduzetništva.Ova je mjera s prijašnjih 35 tisuća kuna povećana na 55 tisuća.

U HZZ-u se nadaju da će ova mjera i ove godine biti iskorištena u što većem broju. Svima koji razmišljaju o samozapošljavanju spremni su pomoći kako bi to uspješno realizirali, poručila je v.d. predstojnice HZZ-a Područnog ureda Karlovac Ivana Mehle.