Centar izvrsnosti mladima će dati priliku da razvijaju intelektualne i praktične sposobnosti

450

Nastavni plan osnovnih škola ima samo jedan sat tehničke kulture tjedno, a Zajednica tehničke kulture je nadogradnja i omogućuje mladima da se bave raznim vidovima tehnike. To je jedan od razloga zašto je župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio Zajednicu. Tom prilikom predstavljen je i projekt Centra izvrsnosti.

Robotika, elektrotehnika, strojarstvo, građevinarstvo, promet… ne mogu biti obrađeni u jednom satu nastave tjedno, odnosno 35 sati godišnje. Zajednica pruža mladima priliku da razvijaju, ne samo svoje intelektualne, već i praktične sposobnosti, poručila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Upravo to je ono što treba tržištu rada.

Učenici srednjih škola će svoje vještine u okviru nastavnog plana , ali i izvannastavnih aktivnosti razvijati kroz 15-ak različitih područja. Učenici osnovnih škola iz cijele cijele županije dolazit će jednom tjedno od 9 do 12 sati, kaže Hajsan Dolinar.

Prijedlozi tehničke škole su prikupljeni i usuglašeni s gospodarskim sektorom, predloženo je 14 programa te je u izradi projektna dokumentacija koja bi trebalo biti gotovo u lipnju, dok bi idejno rješenje Centra trebalo biti gotovo do kraja veljače.

Interes je korak po korak, kroz programe u školama poticati mlade ljude da idu u one prostore gdje će moći raditi, dobro zarađivati i lijepo živjeti u Karlovačkoj županiji, poručio je župan Jelić.