KABA

Radionica “Teslini izumi-indukcijski motor” u OŠ Dragojle Jarnević

“Teslini izumi- indukcijski motor” edukativna je radionica koju je organizirala Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Udrugom inovatora Karlovačke županije i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture. Domaćin je bila Osnovna škola Dragojle Jarnević, a u radionici je sudjelovalo dvadesetak učenika od petog do osmog razreda. Cilj je poticanje kreativnosti kod djece te samostalnosti u rješavanju problema.

Radionica je osmišljena u dva dijela. U prvom su se učenici upoznali s likom i djelom Nikole Tesle, a u drugom, uz pomoć voditelja radionice, izrađivali su model indukcijskog motora.

Organizatori smatraju da se kreativnost i samostalnost treba kod djece poticati što ranije. Osnovnoškolci ove osobine razvijaju najviše kroz nastavu tehničke kulture. U Osnovnoj školi “Dragojle Jarnević”, osim redovne nastave ovog predmeta, provode i brojne izvannastavne aktivnosti.

Učenici pod vodstvom profesora redovito sudjeluju i na državnim natjecanjima. Svim raspoloživim sredstvima trude se kod djece razvijati samostalnost i inovativnost pa je ova radionica itekako dobrodošla.