Učenjem do zaposlenja – novi projekt POUKA-e vrijedan milijun kuna

Zahvaljujući novom projektu POUKA-e čak 110 kandidata će povećati razinu znanja i steći nove vještine i kompetencije. U projektu mogu sudjelovati odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija, sa završenom osnovnom školom te dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine.

Za ciljne skupine organizirat će se sedam programa obrazovanja i to osposobljavanje za poslove pčelara, konobara, kuhara, njegovatelja starijih osoba te srednjoškolska zanimanja zidar, tesar i pekar.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i Razvojna agencija Karlovačke županije. Ovo je samo mali dio onoga što Pouka radi i što im je cilj – postati Centar izvrsnosti na polju obrazovanja odraslih, poručeno je s konferencije za medije na kojoj je predstavljen projekt.

Inače, u prošloj školskoj godini nisu upisana zanimanja pekar, zidar i tesar, tako da je važnost projekta “Učenjem do zaposlenja” velika, jer se radi o jako traženim zanimanjima. Prema podacima istraživanja koje je provela Županija, najtraženiji su strojobravari, a nakon njih slijede vozači, kuhari, konobari te navedena pekari, zidari i tesari.

Projekt je vrijedan milijun i 371 tisuću kuna, a u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Završava 24. srpnja 2020. godine.