Javna rasprava o terasama na rasporedu je sutra – izgled grada interes je svih, poručuje gradonačelnik Mandić

Izgled grada interes je svih i to je točka prema kojoj krećemo, poručio je između ostaloga gradonačelnik Damir Manidć odgovarajući na aktualnom satu na pitanja vijećnika o izgledu ugostiteljskih terasa koje je posljednjih dana podiglo buru u javnosti.

Dobro je da se o ovom pitanju otvorila rasprava, poručio je gradonačelnik. Podsjetio je kako je o terasama otvoreno javno savjetovanje do 6. travnja, a o tom je pitanju odrađen niz razgovora.

Kao Uprava naslijedili smo problem vezan uz određene terase u gradu, kaže Mandić. Ako ta odluka dođe na Vijeće moramo razlikovati nadležnost grada i Zakona o građenju.  Mi kao Grad ne možemo rješavati uvjete koje terase dobivaju ovisno o Zakonu o građenju, kaže Mandić. Nije nam svejedno kako terase izgledaju, no ne želimo ni velike nove troškove za ugostitelje, kaže Mandić.

Gradska uprava i ja osobno stojimo na tome da smo s ugostiteljima partneri i nema ultimativnih stavova ni s jedne strane. Radi se o prevažnoj temi da bi se postavili isključivo, kaže Mandić. Javna rasprava o prijedlogu uređenja terasa na rasporedu je sutra u 18 sati u Velikoj vijećnici.